Приключи първият ден на Bultra Cup 2014 (снимки)

on .

С много емоции и голяма футболна драма премина първият ден на Bultra Cup 2014. Отборите изиграха общо 24 мача, в които предложиха много футболни достойнства и зарадваха публиката по трибуните на зала "Оптимум".

Турнирът започна с минута мълчание в памет на починалия "жълто-черен" фен Данчо Ушото. Носителят на трофея Тракийска Слава не срещна особени затруднения и преодоля без проблем първия кръг. Цели 4 срещи от 1/16 финалите приключиха с изпълнение на дузпи. Най-изразителната победа в първата фаза записа отборът на Милениум, който разгроми с 8:0 Secrets.

1/8 финалите предложиха много красив футбол и невероятна драма. Тракийска слава победи с 1:0 K.P.R., като основна "вина" за продължаването на "тракийци" имаше стражът им, който направи феноменални спасявания и запази мрежата си суха. Безспорно дербито на кръга беше между Лудата Банда и Бригада Тракия. Двата отбора бяха подкрепяни бурно от публиката по трибуните, а за да е пълна драмата срещата завърши 1:1 в редовното време. При изпълнението на дузпите "бандитите" показаха по-здрави нерви и се класираха за 1/4 финал.

Лъки Кар се наложи с 4:1 над Бирената, а убедителни победи записаха и Милениум и Дуковете. ЛБ - Резерви победи трудно с 2:1 Ветерани и също намери място сред най-добрите осем тима. Последните две срещи за деня бяха решени с дузпи. Отборът на "Христо Ботев" победи с общ резултат 7:6 (2:2 в редовното време) Кокоша Слепота. Интересен факт е, че на 1/16 финалите "Христо Ботев" отново победи след дузпи. Другият двубой противопостави Карамба и Hangover. След изиграването на 24-те минути резултатът бе 1:1, а при дузпите Hangover се наложиха с 5:4.

В утрешния ден отново предстоят страхотни сблъсъци. 1/4 финалите стартират в 12:00ч. Големият финал е от 16:00ч., като в него отборите ще излязат на терена със специални тениски.