Тракийска Слава отново триумфира в Bultra Cup (снимки)

on .

Тракийска Слава спечели за втора поредна година Bultra Cup. Във финалната среща "тракийци" победиха Лудата Банда след изпълнение на дузпи.

След като във вчерашния ден се изиграха първите 24 срещи, днес се проведоха 1/4 финалите, 1/2 финалите и мачовете за 3/4 място и титлата. В четвъртфиналната фаза сочените за фаворити записаха сравнително лесни победи. Тракийска Слава победи с 3:1 Лудата Банда - Резерви, Дуковете разгромиха с 4:1 Милениум, миналогодишният финалист Лъки Кар записа тежка загуба с 2:5 от Лудата Банда, а Hangover победи с 2:0 Христо Ботев.

Полуфиналите бяха далеч по-драматични и предложиха много емоции. В първата среща Лудата Банда успя да победи с 2:1 Hangover. Двубоят бе изключително твърд и преобладаваха здравите и груби влизания. В крайна сметка "бандитите" успяха да надделеят над съперника си и се класираха за финала. Другият двубой започна отлично за Дуковете, които успяха да поведат, но след почивката Тракийска Слава успя да обърне и спечели с 2:1.

Мачът за 3/4 място между Hangover и Дуковете, по желание на двата тима, се състоя единствено от дузпи. В тях по-здрави нерви показа Hangover, който с 5:4 завоюва бронзовите медали.

Големият финал започна с минута мълчание в памет на Данчо Ушото. Двата отбора играха със специални тениски, които бяха подготвени от организаторите на турнира. Срещата бе равностойна и предложи красиви изпълнения за зрителите, които бяха заели местата си по трибуните на зала "Оптимум". "Бандитите" поведоха с изключително красив гол на Бакларов, който засече топката с глава във вратата на "тракийци". След почивката миналогодишните шампиони тръгнаха да търсят равенството и натикаха ЛБ в тяхната половина. Въпреки това, "бандитите" се отбраняваха добре и не даваха възможности на своя съперник. Малко преди края Борис Благоев показа невероятна класа и с прекрасен индивидуален рейд изравни резултата и по този начин мачът трябваше да се реши с изпълнение на дузпи.

При ударите от бялата точка Тракийска Слава не остави никакъв шанс на своя съперник и го победи с 3:0. "Бандитите" така и не успяха да се разпишат във вратата на "тракийци", след като две от дузпите се удариха в гредите, а третата бе спасена от стража на Тракийска Слава.

Голмайстор на турнира стана Мирослав Насков от "Дуковете" с 8 гола. Първите три отбора в крайното класиране получиха купи и медали на церемония, с която бе даден край на Bultra Cup 2014.

Фотогалерия от финалната среща и награждаването вижте тук.